آشنایی با ویژگی های ارتودنسی
ارتودنسی یکی دیگر از روشهای درمانی در دندانپزشکی است. این روش درمانی، دندانها و فک هایی را که در جای مناسب خود قرار نگرفته اند را اصلاح می کند. دنندان هایی که در جایگاه خود به خوبی قرار نگرفته اند و شکل نامتعارفی دارند، مشکلات بهداشتی زیادی ایجاد میکند و تمیز نگه داشتن دندان ها در این حالت سخت می شود. بیمارانی که دندان های نامتعارف و نامرتبی دارند قطعاً در معرض خطر ابتلا به پوسیدگی دندان و بیماری های مختلف قرار می گیرند زیرا این وضعیت نامتعارف به دندان ها فشار زیادی هنگام جویدن وارد میکنند و قطعاً در طولانی مدت عوارض مختلفی به جای می گذارند. از جمله این مشکلات می توان به پوسیدگی دندان ها، مشکلات لثه ای، سردرد، مشکلات گوارشی به علت خوب جویده نشدن غذاها، احساس درد در گردن و … اشاره کرد. همه ما می دانیم که دندان های کج و نامرتب آسیب زیادی به زیبایی ظاهری چهره میزند و فرد در این صورت اعتماد به نفس خود را از دست می دهد. در ادامه این مقاله سعی داریم اطلاعات بیشتری درمورد ویژگی های ارتودنسی به شما بدهیم.
اطلاعاتی در مورد روش های ارتودنسی دندان
مزیت درمان به شیوه ارتودنسی
دهان سالم، ظاهر زیبا و جذاب و همچنین کمک به طول عمر دندان ها با روش ارتودنسی از مزایای استفاده از این روش درمانی است. شما باید مدتی سیم های ارتودنسی را در دندان های خود تحمل کنید. مدت زمان قرارگیری این سیم ها بر روی دندان های شما بستگی به شرایط دندان ها و نظر پزشک معالج شما دارد. از کجا متوجه شویم که دندان های ما نیاز به ارتودنسی دارند؟ تنها دندانپزشک متخصص ارتودنسی شما میتواند تعیین کند که شما نیاز به استفاده از روش درمان ارتودنسی دارید یا خیر؟ در واقع یک معاینه بالینی به کمک ابزار تشخیصی توسط متخصص دندانپزشک بر روی دندان های شما انجام می شود و سپس متخصص تصمیم میگیرد که شما از این روش درمانی استفاده کنید یا خیر؟ در ادامه به بررسی وضعیت نامتعارف دندان ها ،می پردازیم که در این صورت امکان دارد ارتودنتیست انجام ارتودنسی را به شما پیشنهاد دهد.
OVERBITE: زمانی که دندان های فوقانی بر روی دندان های ردیف پایین، قرار بگیرند.
UNDETBITE: در این شرایط دندان های ردیف پایین بسیار جلوتر از دندان های بالایی قرار می گیرند و ردیف بالا بیش از حد معمول عقب است.
CROSSBITE: زمان جویدن دندان های بالا از بعد عرضی به طور صحیح بر روی دندان های پایین قرار نمیگیرند.
SPACING:
زمانی که بین دندان ها به علت هایی اعم از از دست دادن یک دندان و یا حتی رشد ناقص یک دندان، فاصله ایجاد شده است.
CROEDING: این حالت معروف به شلوغی دندان است.زمانی که تعداد زیادی از دندان ها در یک ردیف قرار بگیرند. در این حالت تعداد دندان ها بیش از حد نرمال هستند و دندان ها بر روی همدیگر قرار می گیرند.
انواع مختلف ارتودنسی
همان طور که می دانید انواع مختلفی از ابزار ارتودنسی وجود دارد. ارتودنسی متحرک و ارتودنسی ثابت از انواع ارتودنسی ها است که هردو به وضعیت بهتر دندانها و فک ها کمک می کند. در روش درمان ارتودنسی از ذستگاه ارتودنسی استفاده میشود که این دستگاه به آرامی فشاری بر دندانها و فک وارد میکند و پس از گذشت مدت زمانی تغییر دلخواه ایجاد می شود. توجه داشته باشید که انتخاب نوع ارتودنسی بستگی به عوامل مختلفی اعم از سن بیمار، شدت بد شکلی دندان ها، خصوصیات فیزیولوژیک بیمار و … دارد. در واقع متخصص ارتودنسی با بررسی این عوامل و معاینه وضعیت بیمار در هر مرحله، مناسبترین روش را برای درمان با ارتودنسی انتخاب میکند . ارتودنسی یکی از تخصص های مهم دندانپزشکی است که برای مرتب کردن و ردیف کردن دندان ها، هماهنگی اصول صحیح فک ها به کار برده می شود. توجه داشته باشید که از اصلی ترین دلایل انجام ارتودنسی تشخیص پیشگیری و درمان ناهنجاری های دندانی و فکی است. این عمل را می توان به واسطه ارتودنسی های متحرک و یا ثابت انجام داد.

درمان های ارتودنسی
دو گروه در درمانهای ارتودنسی وجود دارد که یک گروه از درمان های ارتودنسی برای تصحیح دندان ها انجام می شود و یک گروه دیگر از درمان ها برای رفع ناهنجاری های فکی انجام میشود. در واقع برای انجام هر کدام از این ناهنجاری ها نیاز به استفاده از دستگاه مخصوص است. بیماری که دارای ناهنجاریهای دندانی و فکی است حتماً باید در زمان مناسب متخصص دندانپزشکی مراجعه کند تا با استفاده از درمان ارتودنسی مشکل به راحتی در برطرف شود. توجه داشته باشید که اگر بیمار به موقع مراجعه نکند و یا شدت ناهنجاری فتحی خیلی زیاد باشد نیاز به ارتودنسی به همراه جراحی خواهد داشت.
اصلاح دندان ها و فک ها با روش درمانی ارتودنسی
بهترین زمان برای انجام ارتودنسی
به محض اینکه متوجه هر گونه ناهنجاری فک و دندان در کودک خود شدید، بهتر است در اسرع وقت او را نزد متخصص دندانپزشک ببرید حتی اگر سن کودک شما کمتر از هشت سال باشد. زیرا با مراجعه زودهنگام میتوانید آمادگی های لازم برای شروع درمان ارتودنسی را به دست بیاورید. باید بدانید که بهترین سن برای انجام درمان ارتودنسی از شروع ۸ سالگی تا قبل از سن بلوغ است. البته این موضوع به این معنی نیست که افراد بالای ۱۴ و ۱۸ ساله نمی توانند ارتودنسی انجام دهند. انجام ارتودنسی در بزرگسالان نسبت به کودکان نیاز به زمان بیشتری دارد اما در نهایت نتیجه کاملا دل خواهد بود.
انجام ارتودنسی در کلینیک ملورین
یکی از نکاتی که قبل از انجام ارتودنسی حتماً باید به آن توجه داشته باشید، انتخاب کلینیک معتبر و باسابقه است. نحوه انجام ارتودنسی توسط متخصص بسیار اهمیت دارد، زیرا دندانپزشک معالج شما باید بتواند به بهترین شکل ممکن ارتودنسی را انجام دهد. همانطور که گفتیم حتی انتخاب نوع ارتودنسی هم باید توسط متخصص ارتودنسی انجام شود. انتخاب ارتودنتیست بسیار حرفه ای اهمیت دارد. دندانپزشکان حرفه ای و کاربلد کلینیک ملورین با بهترین شیوه و چندین سال سابقه کار و تجربه بهترین ارتودنسی را برای شما انجام می دهند. برای کسب هر نوع اطلاعات بیشتری به کلینیک دندانپزشکی ملورین واقع در تهرانپارس مراجعه کنید.
امیدواریم با مطالعه این مقاله اطلاعات خوب و مفیدی در مورد انواع ارتودنسی به دست آورده باشید.